Treceți la conținutul principal

Ultima romantica Regina Maria

 Există un singur bărbat în România și acela e Regina. Contele Charles de Saint-Aulaire

Am un respect foarte mare pentru familia regală a României, însă pentru Regina Maria am o deosebită admirație și dragoste. Era foarte frumoasă, loială inteligentă și cam narcisită, e una din sursele inspiarției mele, confruntată cu cruda realitatea ea totuși a păstrat romantismul unic. De aceea să citesc biografia ei a fost plăcerea supremă. O carte foarte bine scrisă, mi-a plăcut că fiecare capitol începea cu un mic citat, de exemplu. Românii nu sunt o națiune ci sunt o profesie Otto Von Bismarck.

 Cartea începe cu nașterea până la decesul reginei, oferind totuși detalii pre și post.
Chiar dacă știam de la școală activitatea familei regale românești în anii primului război modial și după Marea Unire. Nu știam câtă muncă și efort a depus Maria pentru a asigura integritatea graniților țării sale. Cel mai mult mi-a plăcut la cartea asta evoluția vizibilă a Mariei. În adolescență, datorită influenței mamei sale și concepților vremii, Maria era subjungată sub dominația altora, având o naivitate firească vârstei. Fusesem ținute într-o superbă și de ce să n-o spun  periculoasă și aproape crudă ignorare a oricărei realități... a fost o atitudine crudă... Însă pe parcurs atât ea cât și regele Carol 1 realizează inteligenta de care dispunea.
Dispui de o mare inteligență, dar ești prea leneșă s-o folosești; încercă numai și ai să vezi câte lucruri vei putea face dacă nu vei mai fi leneșă. Îi spunea Eliza Brătineanu. După moartea lui Carol 1, și încoronarea ei ca regină, Maria se implica intens în politică țării. Mai ales în anii grei ai primului război modial, când România era înconjurată de dușamni, iar aliații ei erau chiar mai periculoși decât dușamnii deschiși, Maria folosea armele de care dispunea dimplomația prin farmecul său femenin, asfel chiar și în perioade grele ale vieții ea era total dedicat cauzei țării. I-am spus că îmi moare copilul, că poate Dumnezeu îmi cere acest crud sacrificiu, dar în ciuda acestui lucru îngrozitor, care mă absoarbe acum cu totul, doresc să-i vorbesc de țara mea ca să nu pierd dintr-o dată și copilul și țara. Patriotismul reginei este remarcabil, mai ales după încheierea păcii, și lupta României pentru a integra Transivlania în granițile sale. Dragostea față de țara mea este religia mea. Marea Unire a fost realizată în mare parte datorită reginei, și urăsc faptul că nu i se oferă suficient credit pentru asta. Regina Maria a promovat România ridicându-i prestigiul la nivel internațional. Țara mea este atât de puțin cunoscută lume, vreau ca oamenii s-o cunoscă, s-o iubească... Iubită de presă pentrum farmecul său unic, regina cucerise conferința de la Paris. Din oglindă îi zâmbea o ființă foarte rațională, complet neafectată de reclama zgomotoasă, interesată numai de promovarea cauzei țării sale.
Chiar și după succesul Reginei după recunoașterea internațională a României Mari, Maria și-a continuat politica de promovare a țării sale.
Regina Maria cea care a iubit țara asta și a luptat pentru ea toată viață, iar ea apoi a fost ștearsă din istorie de comuniști. E cu atît mai tragic când realizezi că toată munca asidua a familiei regale românești a fost în zadar. Mi-au dat lacrimile știind cum s-a terminat tragica poveste a României.

Muntenii ș moldovenii de odinioară își păstrase capetele pe umeri și teritorile învățînd să-i păcalească pe turci, să îngenucheze, când era nevoie, să miruiască atunci când este cazul și să urzească intrigi tot timpul.

Numai cei frivoli consieră anii de tinerețe, cei mai buni Carol 1

Nu este nici o țară mai dragă copiilor ei ca România. Ei o iubesc pentru că este încântătoare, veselă, maternă și fecundă. Dar o iubesc mai puțin pentru ceea ce le dă ea decât pentru ceea ce îi costă.
Contele Charles de Saint-Aulaire

Prietenia rușilor a adus românilor mai multe  nenorociri decât dușmănia tuturor celorlante popoare la un loc.

Nu există fruct mai amar ca domnia străinului în propria țară
Pueterea este un tovarăș de care nu te desparți ușor; când te părăsește se duce cu ea și interesul vieții. Cu ochii uscați și pumnul încelștat , te uiți după ea cu privirea fiză, gelos pe următorul pe care îl va alege.

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Suge-o, Ramona!

Nu credeam că voi ajunge să citesc cartea asta vreodată, dar așa cum se întâmplă mereu și știți zicala "Nebănuite sunt căile Domnului." Acum 2-3 ani am ajuns blocată temporar  în București unde urma să fac o escală cu trenul, însă din pricina punctualității CFR-ului am ajuns sa pierd trenul și nevoită să aștept vreo două ore în gară pe următorul. Colindând netul am ajuns să citesc la un moment dat Suge-o, Ramona! Cum era în trend pe atunci, (dar e și acum) curioazitatea în echipă cu plictiseala a învins rațiunea și am citit și eu câteva capitole. Nu mi-au plăcut! Nu pot să spun că și cartea mi-a plăcut, acum că am terminat-o, dar mă rog era duminică și eu nu aveam ce face, și simțeam nevoia să citesc ceva lejer.
Ok, am câteva probleme cu cartea asta:
În primul rând autorul m-a preîntâmpinat încă de la început că nu are pretenția de a se numi un scriitor, dar dacă totuși a scris o cartea, a publicat-o și scoate bani de pe ea poate ar trebuii să revizioneze titlul. Și da, pri…

Days of Blood and Starlight

Pur și simplu nu găsesc cuvinte să spun cât de tare iubesc seria asta... E genul de carte care te face să nu dormi noaptea și dacă totuși dormi să visezi despre lumea fantastică creată de Laini Taylor. Mi-a plăcut totul la cartea asta. Plot-ul e bine scris și gândit, conflictul personajelor de asemenea și personajele... vai personajele! Mi-au plăcut toate chiar și cele negative... Dar partea cea mai bună că nu este o linie distictă cu bad guys vs. good guys. Totul e complex și nu poți trece de partea unei baricade.
Taylor ne lasă să vedem din perspectiva unui set de personaje fie ele principale, secundare sau episodice, fie ce capitol e un delicu, pătrudem în mintea personajelor ajungem să le vedem dorințele și frica care-i domină, motivele care-i fac să acționeze și asta îi face atât de umani fie că sunt chimaera, îngeri(seraphim) sau chiar oameni, sunt atât de bine scrisi încât devin palpabili la un moment dat. Și asta nu e tot fiecare capitol se încheie cu câte o nouă întorsătură …

Top rujuri magice

Poate nu știți dar pe lângă pasiunea mea pentru cărți mai am una... machiajul! De fapt sunt make-up artist calificat și licențiat, cu o colecție impresionantă de pensule, pudre, rimeluri, farduri și bineînțeles rujuri! Conform ultimului recensământ aveam în jur de 40, dar la fel ca și în cazul cărților am pierdut de mult orice legătură cu realitatea. Dar să fiu sinceră în ultimul timp nu prea mi-am cumpărat rujuri, and I need new babies!
Cum urmăresc multe vloguri beauty, sunt mereu la curent cu ultimile noutăți în materie de make-up. Deci am hotărât să fac un top cu rujuri neobișnuite care urmează să intre în familia mea, din păcate șansele ca să le găsesc în Moldova sau România sunt așa de mici încât îmi pun speranța doar pe e-bay și amazon, ceea ce bineînțeles înseamnă că mă va costa transportul mai mult decât produsul.
5 Peel off lipstick

Am deja unul, dar ideea din spatele acestui produs mi se pare atât de interesantă încât ar fi păcat să nu-i ofer un loc aici. Dacă nu aveți inst…