Treceți la conținutul principal

Summer in a bag of books

1 Drumul către mare: O carte pe care ai aşteptat mult să o citeşti
Uragan asupra Europei de Eugen Burada şi Vintilă Corbul. Am auzit multe laude despre cartea asta şi am cumpărat-o de ceva timp şi  am început să o citesc şi eu minunată, totuşi nu pot să găsesc timp să termin măcar primul volum.

2 Răsărit de soare: Cartea la a cărei lecturi abia aşteptai să te întorci după ce te trezeai dimineaţa
Iureşul săbiilor de George R. R. Martin, o citesc chiar acum, o lectură captivantă, pentru care merită cu siguranţă să mă trezesc mai devreme, ca să reuşesc să citesc cel puţin un capitol.

3 Apus de soare: O carte pe care ai stat să o citeşti noaptea.
Viaţa lui Pi de Yann Mortell, nu e singura carte care mi-a ţinut companie până noaptea târziu, dar e singura de care-mi amintesc la moment.

4 Perla din scoică: O carte de la care nu aveai mari aşteptări, dar pe care ai considerat-o excepţională după cei ai terminat-o
Divergent de Veronica Roth, n-aş numi-o excepţională, dar e mai bună decât prevedeam că e.

5 Arsură de soare: Cartea care te-a enervat rău, cu care ai avut o experienţă neplăcută
 Aici aş putea să adaug mai mult decât mi-aş dori, fiindcă au apărut o sumedenie de aberaţii literare pe care unii le numesc cărţi, ca Fallen de Lauren Kate, sau Îngerul nopţii ori 50 shades of  Gray, le citesc şi eu din când în când ca să mă conving că scriu mai bine decât am tendinţa să cred uneori.

6 Valurile mării: cartea care a fost un timp pe val şi ţi-a plăcut şi ţie.
Cred că seria Harry Potter, deşi am citit doar primele trei volume, încă din generală mi-a plăcut dar nu atât de mult încât să le cumpăr pe celelalte, chiar dacă am avut posibilitatea să le citesc.

7 Caniculă: O carte care ţi-a dat bătăi de cap pe care ai citit-o greu.
Anna Karenina de Lev Tolsotoi, am citit-o şi pe asta în generală, timp de trei luni m-am luat la brânci cu ea, dar am terminat-o şi sunt mândră de asta.

8 Briza mării: o care pe care o consideri ideală pentru vacanţă
Năluca şi Năucul de Satcey Kade prima care mi-a trecut prin cap, o să mai adaug pe parcurs dacă-mi mai aduca aminte.

9 Bronz: o carte care a lăsat o amprentă asupra ta
 Că tot vorbeam de generală, am citit-o prin a şaptea şi încă îmi place, Interviu cu un Vampir de Anne Rice, mi-a oferit imunitatea care-mi permite acum să citesc orice, plus Rice, m-a inspirat şi cu stilul ei narativ, pe care îl folosesc pe deplin.

10 Vacanţa de vară: O carte care ţi-a plăcut mult dar apoi ai regretat că s-a terminat aşa de repede.
 Pe aripile vântului de Margaret Mitchell, cred că numai e nevoie să adaug comentarii, am lăudat cartea asta de fiecare dată când am menţionat-o.
 Leapsa poate să o prelua oricine doreşte. 
Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ultima romantica Regina Maria

 Există un singur bărbat în România și acela e Regina.Contele Charles de Saint-Aulaire

Am un respect foarte mare pentru familia regală a României, însă pentru Regina Maria am o deosebită admirație și dragoste. Era foarte frumoasă, loială inteligentă și cam narcisită, e una din sursele inspiarției mele, confruntată cu cruda realitatea ea totuși a păstrat romantismul unic. De aceea să citesc biografia ei a fost plăcerea supremă. O carte foarte bine scrisă, mi-a plăcut că fiecare capitol începea cu un mic citat, de exemplu. Românii nu sunt o națiune ci sunt o profesieOtto Von Bismarck.

Cartea începe cu nașterea până la decesul reginei, oferind totuși detalii pre și post.
Chiar dacă știam de la școală activitatea familei regale românești în anii primului război modial și după Marea Unire. Nu știam câtă muncă și efort a depus Maria pentru a asigura integritatea graniților țării sale. Cel mai mult mi-a plăcut la cartea asta evoluția vizibilă a Mariei. În adolescență, datorită influenței mame…

Top rujuri magice

Poate nu știți dar pe lângă pasiunea mea pentru cărți mai am una... machiajul! De fapt sunt make-up artist calificat și licențiat, cu o colecție impresionantă de pensule, pudre, rimeluri, farduri și bineînțeles rujuri! Conform ultimului recensământ aveam în jur de 40, dar la fel ca și în cazul cărților am pierdut de mult orice legătură cu realitatea. Dar să fiu sinceră în ultimul timp nu prea mi-am cumpărat rujuri, and I need new babies!
Cum urmăresc multe vloguri beauty, sunt mereu la curent cu ultimile noutăți în materie de make-up. Deci am hotărât să fac un top cu rujuri neobișnuite care urmează să intre în familia mea, din păcate șansele ca să le găsesc în Moldova sau România sunt așa de mici încât îmi pun speranța doar pe e-bay și amazon, ceea ce bineînțeles înseamnă că mă va costa transportul mai mult decât produsul.
5 Peel off lipstick

Am deja unul, dar ideea din spatele acestui produs mi se pare atât de interesantă încât ar fi păcat să nu-i ofer un loc aici. Dacă nu aveți inst…

Moartea caprioarei de Nicolae Labis

Seceta a ucis orice boare de vant. Soarele s-a topit si a curs pe pãmânt.  A rãmas cerul fierbinte si gol. Ciuturile scot din fantana namol. Peste paduri tot mai des focuri, focuri, Danseaza salbatice, satanice jocuri.  Mã iau dupa tata la deal printre tarsuri, Si brazii mã zgarie, rai si uscati. Pornim amandoi vanatoarea de capre, Vanatoarea foametei în muntii Carpati. Setea mã naruie. Fierbe pe piatra Firul de apa prelins din cismea. Tampla apasa pe umar. Pasesc ca pe-o alta Planeta, imensa si grea.
Asteptam intr-un loc unde inca mai suna, Din strunele undelor line, izvoarele. Când va scapata soarele, când va licari luna, Aici vor veni sã s-adape Una cate una caprioarele.
Spun tatii ca mi-i sete si-mi face semn sã tac. Ametitoare apa, ce limpede te clatini! Mã simt legat prin sete de vietatea care va muri La ceas oprit de lege si de datini.
Cu fosnet vestejit rasufla valea. Ce-ngrozitoare inserare pluteste-n univers! Pe zare curge sange si pieptul mi-i rosu, de parca Mainile pline d…