Treceți la conținutul principal

Summer in a bag of books

1 Drumul către mare: O carte pe care ai aşteptat mult să o citeşti
Uragan asupra Europei de Eugen Burada şi Vintilă Corbul. Am auzit multe laude despre cartea asta şi am cumpărat-o de ceva timp şi  am început să o citesc şi eu minunată, totuşi nu pot să găsesc timp să termin măcar primul volum.

2 Răsărit de soare: Cartea la a cărei lecturi abia aşteptai să te întorci după ce te trezeai dimineaţa
Iureşul săbiilor de George R. R. Martin, o citesc chiar acum, o lectură captivantă, pentru care merită cu siguranţă să mă trezesc mai devreme, ca să reuşesc să citesc cel puţin un capitol.

3 Apus de soare: O carte pe care ai stat să o citeşti noaptea.
Viaţa lui Pi de Yann Mortell, nu e singura carte care mi-a ţinut companie până noaptea târziu, dar e singura de care-mi amintesc la moment.

4 Perla din scoică: O carte de la care nu aveai mari aşteptări, dar pe care ai considerat-o excepţională după cei ai terminat-o
Divergent de Veronica Roth, n-aş numi-o excepţională, dar e mai bună decât prevedeam că e.

5 Arsură de soare: Cartea care te-a enervat rău, cu care ai avut o experienţă neplăcută
 Aici aş putea să adaug mai mult decât mi-aş dori, fiindcă au apărut o sumedenie de aberaţii literare pe care unii le numesc cărţi, ca Fallen de Lauren Kate, sau Îngerul nopţii ori 50 shades of  Gray, le citesc şi eu din când în când ca să mă conving că scriu mai bine decât am tendinţa să cred uneori.

6 Valurile mării: cartea care a fost un timp pe val şi ţi-a plăcut şi ţie.
Cred că seria Harry Potter, deşi am citit doar primele trei volume, încă din generală mi-a plăcut dar nu atât de mult încât să le cumpăr pe celelalte, chiar dacă am avut posibilitatea să le citesc.

7 Caniculă: O carte care ţi-a dat bătăi de cap pe care ai citit-o greu.
Anna Karenina de Lev Tolsotoi, am citit-o şi pe asta în generală, timp de trei luni m-am luat la brânci cu ea, dar am terminat-o şi sunt mândră de asta.

8 Briza mării: o care pe care o consideri ideală pentru vacanţă
Năluca şi Năucul de Satcey Kade prima care mi-a trecut prin cap, o să mai adaug pe parcurs dacă-mi mai aduca aminte.

9 Bronz: o carte care a lăsat o amprentă asupra ta
 Că tot vorbeam de generală, am citit-o prin a şaptea şi încă îmi place, Interviu cu un Vampir de Anne Rice, mi-a oferit imunitatea care-mi permite acum să citesc orice, plus Rice, m-a inspirat şi cu stilul ei narativ, pe care îl folosesc pe deplin.

10 Vacanţa de vară: O carte care ţi-a plăcut mult dar apoi ai regretat că s-a terminat aşa de repede.
 Pe aripile vântului de Margaret Mitchell, cred că numai e nevoie să adaug comentarii, am lăudat cartea asta de fiecare dată când am menţionat-o.
 Leapsa poate să o prelua oricine doreşte. 
Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Suge-o, Ramona!

Nu credeam că voi ajunge să citesc cartea asta vreodată, dar așa cum se întâmplă mereu și știți zicala "Nebănuite sunt căile Domnului." Acum 2-3 ani am ajuns blocată temporar  în București unde urma să fac o escală cu trenul, însă din pricina punctualității CFR-ului am ajuns sa pierd trenul și nevoită să aștept vreo două ore în gară pe următorul. Colindând netul am ajuns să citesc la un moment dat Suge-o, Ramona! Cum era în trend pe atunci, (dar e și acum) curioazitatea în echipă cu plictiseala a învins rațiunea și am citit și eu câteva capitole. Nu mi-au plăcut! Nu pot să spun că și cartea mi-a plăcut, acum că am terminat-o, dar mă rog era duminică și eu nu aveam ce face, și simțeam nevoia să citesc ceva lejer.
Ok, am câteva probleme cu cartea asta:
În primul rând autorul m-a preîntâmpinat încă de la început că nu are pretenția de a se numi un scriitor, dar dacă totuși a scris o cartea, a publicat-o și scoate bani de pe ea poate ar trebuii să revizioneze titlul. Și da, pri…

Days of Blood and Starlight

Pur și simplu nu găsesc cuvinte să spun cât de tare iubesc seria asta... E genul de carte care te face să nu dormi noaptea și dacă totuși dormi să visezi despre lumea fantastică creată de Laini Taylor. Mi-a plăcut totul la cartea asta. Plot-ul e bine scris și gândit, conflictul personajelor de asemenea și personajele... vai personajele! Mi-au plăcut toate chiar și cele negative... Dar partea cea mai bună că nu este o linie distictă cu bad guys vs. good guys. Totul e complex și nu poți trece de partea unei baricade.
Taylor ne lasă să vedem din perspectiva unui set de personaje fie ele principale, secundare sau episodice, fie ce capitol e un delicu, pătrudem în mintea personajelor ajungem să le vedem dorințele și frica care-i domină, motivele care-i fac să acționeze și asta îi face atât de umani fie că sunt chimaera, îngeri(seraphim) sau chiar oameni, sunt atât de bine scrisi încât devin palpabili la un moment dat. Și asta nu e tot fiecare capitol se încheie cu câte o nouă întorsătură …

Top rujuri magice

Poate nu știți dar pe lângă pasiunea mea pentru cărți mai am una... machiajul! De fapt sunt make-up artist calificat și licențiat, cu o colecție impresionantă de pensule, pudre, rimeluri, farduri și bineînțeles rujuri! Conform ultimului recensământ aveam în jur de 40, dar la fel ca și în cazul cărților am pierdut de mult orice legătură cu realitatea. Dar să fiu sinceră în ultimul timp nu prea mi-am cumpărat rujuri, and I need new babies!
Cum urmăresc multe vloguri beauty, sunt mereu la curent cu ultimile noutăți în materie de make-up. Deci am hotărât să fac un top cu rujuri neobișnuite care urmează să intre în familia mea, din păcate șansele ca să le găsesc în Moldova sau România sunt așa de mici încât îmi pun speranța doar pe e-bay și amazon, ceea ce bineînțeles înseamnă că mă va costa transportul mai mult decât produsul.
5 Peel off lipstick

Am deja unul, dar ideea din spatele acestui produs mi se pare atât de interesantă încât ar fi păcat să nu-i ofer un loc aici. Dacă nu aveți inst…